مدیر بهداشت، ایمنی، محیطزیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: تسریع در پروژههای انتقال فرآورده از طریق خطوط لوله بهعنوان یکی از مهمترین موضوعات مورد پیگیری در حوزه پدافند غیرعامل در دستور کار قرار دارد و امید میرود با همکاری سازمان پدافند غیرعامل برخی موانع موجود در این مسیر برطرف شود.
به گزارش پایگاه خبری گفتمان نیوز ، شهرام احمدی صبح امروز (چهارشنبه، نهم آبان) در سومین همایش ملی پدافند غیرعامل صنعت نفت با اشاره به مأموریت مهم این شرکت در حوزه پدافند غیرعامل گفت: اصلیترین ذینفع فعالیت شرکت پالایش و پخش، عموم مردم هستند و هرگونه اختلال در امور در زندگی روزمره مردم اثرگذار است، به همین دلیل نکات و اقدامهای مربوط به پدافند غیرعامل در این حوزه باید به دقت انجام شود.
وی افزود: فعالیتهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، در سه بخش پالایش، خطوط انتقال و توزیع فرآورده تا جایگاهها، بسیار متنوع بوده و به همین دلیل توجه به رعایت نکات مربوط به پدافند غیرعامل در این بخش بسیار حیاتی است.
مدیر بهداشت، ایمنی، محیطزیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه مهمترین موضوع مورد پیگیری در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در حوزه پدافند غیرعامل، جایگزینی و تنوعبخشی خدمات است، گفت: به همین منظور، تسریع در پروژههای انتقال فرآورده از طریق خطوط لوله در دستورکار قرار دارد و امید میرود با همکاری سازمان پدافند غیرعامل، برخی موانع موجود برطرف شود.
احمدی با بیان اینکه بیشترین حجم تولید فرآوردههای نفتی در مناطق جنوبی است، اما عمده مصرف در مناطق مرکزی و شمالی صورت میگیرد، ادامه داد: برای کاهش مخاطرات باید برای حمل فرآورده از ظرفیت حملونقل ریلی نیز استفاده کرد که در همین راستا جلسات مستمری با مسئولان راهآهن در سطوح بالا برگزار شده است.
وی همچنین از آمادهسازی خط انتقال فرآورده از بندرعباس به رفسنجان ظرف چند هفته آینده خبر داد.
مدیر بهداشت، ایمنی، محیطزیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه مهمترین چالش صنعت نفت، بحث ناترازی انرژی است، بیان کرد: برای کاهش ناترازی نیز اجرای طرحهای پالایشی متنوعی در دستورکار قرار دارد که با اجرای آنها ضمن ارتقای ظرفیت تولید، افزایش کیفیت و تنوعبخشی حاصل میشود.
احمدی در ادامه گفت: البته در اجرای برخی طرحها موانعی وجود دارد که مهمترین آنها مباحث مربوط به ممنوعیت احداث واحدهای پتروشیمی در مجاورت مناطق شهری است که برای حل این موضوع نیز رایزنیهایی با سازمان محیطزیست انجام شده است، چرا که اجرای این طرحها به کاهش آلودگی محیطزیست هم منجر میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون ۱۴ هزار کلیومتر خطوط انتقال فرآورده در کشور وجود دارد، اظهار کرد: آمادگی عملیاتی برای جایگزینی و به سرویس برگرداندن خطوط در شرایط بحرانی یکی از مزیتهای صنعت نفت در حوزه پدافند غیرعامل است. در کنار این موضوع، ایمنسازی و بازرسی هوشمند خطوط، همچنین شناسایی نقاط ضعف و انجام تعمیرات موردنیاز از جمله اقدامهایی است که بهصورت مستمر در حوزه پدافند غیرعامل در دستورکار قرار دارد